3/A SINIFI YAŞAM DÖNGÜSÜ ETKİNLİĞİ

Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu 3/A sınıfı olarak canlılar dünyasına yolculuğumuz Fen Bilimleri dersimizle tekrar başladı. Doğa sürprizleriyle bizi şaşırtmaya devam ediyordu. Aslında cansız olduğunu düşündüğümüz bir kuru fasulyenin ya da bir çim tohumunun tekrar çimlenip nasıl da canlandığını, büyüyüp yetişkin bir bitki olduğunu görmek doğanın mucizelerine en basit haliyle tanıklık etmekti.

Biz de sınıfımızda bir yaşam döngüsü köşesi hazırlamaya karar verdik.  Bunun için evimizden;

-yumurta kabuğu (saksı olarak kullanmak için)

-toprak

-fasulye ya da çim tohumu

-pamuk, getirdik.

Çocuklar bir tohumun çimlenmesi için nemli bir ortama ihtiyacı olduğunu bildiklerinden önce yumurta kabuğuna bir miktar pamuk koydular. Sonra tohumlarımızı yerleştirip üzerine biraz toprak eklediler. Son olarak suyunu verip çimlenmeyi beklemeye başladılar. Günden güne çimlenmeyi takip edip notlarını aldılar. Büyüyen tohumları gözlemlemek onları çok heyecanlandırdı. Ayrıca yaparak yaşayarak öğrenme, sürece birebir dahil olmaları da öğrenmeyi çok daha etkin kıldı.

Böylece fen bilimleri dersimizin 'Canlılar Dünyasına Yolculuk' ünitesinde 'Bir bitkinin yaşam döngüsüne ait gözlem sonuçlarını sunar.' kazanımı üzerine çalışmış oldular


09-03-202209-03-202209-03-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi